• 15 min
  • 2 portsjonit
  • Alkoholivabad
  • Muu
  • Hommikusöök, Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Ingveri-tšilli-tüümiani tee sidruni ja meega
 Ingverijuur
 Tšillipipar
 Tüümianioks
 Sidrun
 Mesi
 Vett
 Chai latte aniisi ja piparmündiga
 Musta teed
 Nelki
 Kardemoni
 Ingverit
 Kaneeli
 Vürtsi
 Muskaatpähklit
 Vahtrasiirupit
 Piima
 Vett
 Tähtaniisi
 Piparmünti
 Lagritsajuure tee kaneeli ja nelgiga
 Lagritsajuurt
 Nelki
 Kaneelipulki
 Vett
 Rohelist teed
 Mett
Oleme jõudnud oma aastaringiga kõige külmemasse ning kõige gripirohkemasse punkti. Eesti on hetkel väga tugeva grippilaine epitsentris, mis tähendab, et kõigil meil on vaja, kas haigust ravida või seda ennetada. Maitsed.ee pakub välja kolm immuunsust tugevdavat ja ihu ravivat tõmmist. Lisaks muule on need joogid ka maitsvad!

Ravitõmmistes kasutatakse vaid maarohtusid teest ja tüümianist erinevate vürtside, juurikate ja seemneteni. Kõik, mis joogiks keedetakse omavad meie kehale ja tervisele erinevat, kuid alati positiivset mõju:

Tšilli ja ingver kiirendavad meie ainevahetust ning aitavad immuunsussüsteemil paremini haigusi ennetada. Lisaks annavad need kaks Aasia gastronoomia alust sooja ning ajavad haige higistama - see on põhiline viis, kuidas keha mürkidest ja haigetest rakkudest vabaneb.

Lagrits samuti tugevdab meie immuunsust, kuid lisaks sellele aitab pehmendada valusat kurku. Lagrits aitab ka pehmendada meie kurgus ja kopsus tekkivaid spasme, mille tulemusel on köha pehmem ning röga eraldub valutumalt. Kaneeli ja ingverit peetakse ka looduslikuks valuvaigistiks. Meel on antiseptiline omadus parandada haavu, võidelda põletike ja viirustega.

Ükski looduslike ravimite nimekiri ei saaks olla täielik ilma veeta. Vesi pole ainult looduslik niisutaja, vesi on ka mitmete ebamugavate sümptomite ravija. Rohke vee joomine viib kehast välja mitmete teiste toksiinide seas ka histamiini, mis on valu tekitav ühend.

Chai lattes olev vürtsisegu aitab paremale unele ning uni on haigustega võitluses meie suurim sõber!

Valmistamine    INGVERI-TŠILLI-TÜÜMIANI TEE SIDRUNI JA MEEGA
  • Tõsta vesi pajas keema, keera tasaselt keema ja lisa ingverilaastud, tšillirõngad ja mõned oksad tüümiani. Lase umbes 10 minutit keeda. Ingveri ja tšillli hulka vali oma maitse järgi.
  • Pressi sidrunist kogu mahl ja jaga kahte suurde kruusi. Tõsta juurde ka suur lusikatäis mett.
  • Kurna jook läbi peene sõela kruusidesse. Sega.
  • Lisa juurde poolik, õhuke viil sidrunit ja väike oks tüümiani.
  • Joo kuumalt!

Valmistamine    CHAI LATTE ANIISI JA PIPARMÜNDIGA
  • Tõsta pajas vesi keema ja lisa vette kõik vürtsid. Tõsta vesi uuesti keema ning eemalda tulelt. Lase vürtsidel 5 minutit "tõmmata".
  • Nüüd lisa vette siirup, must tee ja piparmündilehed. Tõsta tõmmis uuesti keema ja jälle eemalda tulelt. Lase teel 5 minutit "tõmmata". 
  • Kurna tõmmis läbi peene sõela ja marli. 
  • Pane patta piim, siirupi teine osa ja kaneelikoor. Tõsta piim kergelt mullitama. Seejärel kurna läbi sõela. Vahusta piim.
  • Vala kruusi pool teed ja pool piima. Joogile jääb peale vaht. Raputa otsa natukene kaneeli.
  • Joo kuumalt!


Valmistamine    LAGRITSAJUURE TEE KANEELI JA NELGIGA
  • Tõsta vesi pajas keema ja lisa sinna nii lagritsajuur, nelgid kui ka kaneel. Tõsta tõmmis tulelt. Viie minuti "tõmbamise" järel lisa vette sõelga ka roheline tee. Lase veel viis minutit "tõmmata".
  • Kurna jook läbi sõela kruusidesse. Lisa mett ja kaneelipulk.
  • Joo kuumalt!


Maitsed.ee