• 25 min
  • 4 portsjonit
  • Kala- ja mereannitoidud, Soolane
  • Ahjus, Hautatud/Aurutatud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Vahtrasiirupi ja sojakastme marinaadis lõhefilee
4 tkSuuremat lõhefilee tükki
4 tkBak Choy kapsast
 Pikateralist riisi
 Allikavett
 Vahtrasiirupit
 Soja kastet
 Oliiviõli
 Meresoola
 Musta pipart
Õhtusöök vajab tegemist, aega aga jälle napib? Täna saame söönuks ülilihtsalt, kiirelt, aga nagu ikka maitsvalt. Kalafilee kapsa ja riisiga on kerge ning maitsev, samuti valmib kiiresti ja suurt mustust kööki jätmata. Aasiapärase keerme anname kalale vahtrasiirupi ja sojakastmega. Head katsetamist.

Vaata, kuidas valmitada vahtrasiirupi ja sojakastme marinaadis lõhefileed:


Valmistamine
  • Sega kausis kokku vahtrasiirup ja sojakaste. Lase seista.
  • Lõika suupärasteks tükkideks bak choy kapsas. Pane kõrvale.
  • Võta ahjuplaat, kata paberiga ja tõsta sellesse õliga kokku segatud kapsas. Raputa peale ka soola ja pipart.
  • Kapsa otsa tõsta kalafilee tükid ja nirista üle siirupi-soja seguga.
  • Pane ahju 180 kraadi juurde 8 minutiks küpsema.
  • Samal ajal keeda riis pehmeks. 
  • Samal ajal keeda maha ka ülejäänud siirupi-soja kaste.
  • Serveeri kalafilee riisi ja kapsaga, nirista otsa kastet.
  • Head isu! 


Maitsed.ee