• 1t 40min
  • 6 portsjonit
  • Lihatoidud
  • Ahjus, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Tomatikastme ja mozzarella kattega ahjus valmistatud lihapallid
 Veisehakkliha
 Seahakkliha
 Pankot või riivsaia
 Hakitud sibul
 Hakitud suitsusinki
 Hakitud küüslauku
 Kuivatatud oreganot
 Riivitud Parmesani
 Meresoola
 Vahukoort
 Muna
 Tomatipüreed
 Oliiviõli
 Punast veini
 Mozzarellat
Kolmapäevane õhtu, päike paistab ning kalendris ei paista olevat ühtegi õhtust üritust. Imeline aeg valimistada midagi põnevat süüa. Miks mitte laar Rootsipäraseid lihapalle Itaaliapärases kastmes?

Ideaalne roog võtab valmimiseks aega, kuid on igas elemendis väärt neid kulutatud tunde. Lihapallide juurde võite pakkuda seda, mille järele isutab: jääda Põhjamaiseks ja pakkuda kartuliputru, minna Lõuna-Euroopasse ja serveerida pastat, polentat või risotot. Võite valmistada neist lihapallidest ka võileibu või nosida paljalt.

Vaata, kuidas valmistada tomatikastme ja mozzarella kattega ahjulihapalle:

Valmistamine
  • Sega suures pajas ühtlaseks massiks kokku hakklihad, sink, sibul, küüslauk, riivsai, lahtiklopitud muna, vahukoor, osa riivitud Parmesanist. Maitsesta segu oregano ja meresoolaga. 
  • Moodusta massist golfipalli suurusd lihasfäärid ja prae need oliiviõlis pruuniks. Tõsta lihapallid ahjuvormi.
  • Prae pannile jäänud õlis veel küüslaiku, lisa tšillihelbeid. Kalla pannile ka tomatipüree, pool pokaali punast veini. Maitsesta oreganoga.Sega. Peale viieminutilist redutseerimist kalla kaste lihapallidele peale.
  • Vaata, et kõik lihapallid oleksid tomatikastmega kaetud, valmista pallid 150 kraadises ahjus 1,5 tunni jooksul.
  • Tõsta ahjuvorm välja ning riputa pallide vahele mozzarellaribasid, raputa peale alles jäänud riivitud Parmesan. Pane pallid uuesti ahju,
  • 10 minutit hiljem tõsta sulava juustu keskel vedelevad krõbedad lihapallid ahjust välja. 
  • Serveeri koos lisandiga. Head isu!




Maitsed.ee