• 1t 0min
  • 5 portsjonit
  • Lihatoidud
  • Ahjus, Praetud
  • Õhtusöök
Koostisained
 Iiri pada
400 gLambaliha
 Porgand
 Kartul
 Seller
 Sibul
 Oliiviõli
 Loorberileht
 Veisepuljong
 Või
 Meresool
 Must pipar
Pärast mõningast pausi oleme taas tagasi igapäevaste õhtusöögi soovitustega. Kesknädalat tähistame ühe korraliku pajaroaga, mis soojendab ja täidab kõhtu. Ärge mingil juhul arvake, et päeva väikesed soojakraadid õhtuks ei kao ja keha ei nõua turgutust.

Iirimaa ja iirlased on meiega sarnased, tulevd kitsikusest ja oskavad teha vähesest palju. Iiri pada on just üks neist toitudest, mis seda kinnitavad - lihtne, kuid võimas. Leidke vaid head lambaliha ning natukene aega köögis tuuseldamiseks. Katsetame!

Vaata, kuidas valmistada maitsev Iiri pada:

Valmistamine
  • Lõika lambaliha kuubikuteks ja pruunista oliiviõliga pajas pruuniks. Maitsesta veidi soola ja pipraga, tõsta kõrvale.
  • Samas pajas prae läbi hakitud sibul, porgand ja seller.
  • Lisa potti tangasi ka lambaliha ja lase maitsetel seguneda. 
  • Kalla patta ka veisepuljongit ja lisa loorber.
  • Kata hautis pealt kartulilõikudega. Lisa paar kildu võid, maitsesta soola ja pipraga. Valmista ahjus madalal temperatuuril kuni kartul on pehme.
  • Head isu!


Maitsed.ee