• 30 min
  • 5 portsjonit
  • Soojad eelroad/suupisted, Soolane
  • Ahjus, Keedetud, Muu
  • Hommikusöök, Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Šoti munad ehk Scotsh eggs
450 gKalkunikintsuliha
1 tlPunase karripastat
2 tlTomatipüreed
 Meresoola
 Musta pipart
4 tkM suuruses keedetud muna (munakollane peab olema voolav)
 Pankot (või riivsaia)
 Õli praadimiseks
Scotch eggs ehk šoti munad on populaarne Suurbritannia roog. Tegemist on vürtsikate hakklihapallidega, mis peidavad endas tervet keedetud muna.

Suurbritannias on Šoti mune võimalik osta paljudest sealsetest poodidest ja on väga head just piknikule kaasa võtmiseks. Lisaks sellele pakutakse Šoti mune ka paljudes Suurbritannia pubides, kus neid serveeritakse dipikastmega ning need on seal tõeliseks hitiks.

Kuna saabumas on lihavõttepühad, siis tegemist on sellesse aega ideaalselt sobiva roaga, mis on maitsev ja lihtsasti valmistatav ning on ideaalne munade koksimise kõrvale söömiseks.

Valmistamine
  • Valmista kõigepealt hakklihamass. Selleks sega omavahel hakkliha, karripasta, tomatipüree ja maitsesta meresoola ning pipraga.
  • Keeda munad nii, et munakollane oleks seest kergelt voolav. Selleks pane munad külma veega keema, sellest ajast kui vesi keema läheb keeda munasid 3-4 minutit ning seejärel jahuta munad külma veega. Eemalda jahtunud munadelt koor.
  • Kata munad õhukese kihi hakklihaga ning seejärel veereta neid panko paneeringus.
  • Kuumuta pannil õli ning prae šoti munad valmimiseni.
  • Serveeri Šoti munasid beebispinati, parmesani juustu ning kvaliteetse oliiviõliga.
Maitsed.ee