• 2t 0min
  • 2 portsjonit
  • Lihatoidud, Soolane
  • Hautatud/Aurutatud, Muu, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Peekoni, hapukurgi ja sibulaga täidetud pikalt hautatud veiserulaad
 Veiseliha (tagaosa liha)
 Suitsupeekonit
 Sibulat
 Hapukurki
 Paprika pulbrit
 Dijoni sinepit
 Meresoola
 Musta pipart
 Jahu
 Võid (82%)
 Oliiviõli
 Kartuleid
 Kapsast
 Kohvikoort
 Veisepuljongit
Hautatud veiserulaad, mida võib pidada unustatud lihatoiduks, peaks tegema comeback'i. Põhjuseid selleks on mitu: esiteks maitseb see liharoog jumalikult, teiseks on tegemist vägagi tervisliku ja madala rasvasisaldusega roaga ning kolmandaks, suudab liha imelise lisandi ümber rulli keerata ka kõige vähekogenum kokk.

Lihavalikul tuleb küsida lihunikult veise tagaosa õhukesi lihaviile, ideaalselt poole sentimeetri paksuseid lõike, millesse mugav täidet keerata. Sinepivalik peaks ja võiks sõltuda maitseeelistustest: kellele meeldib pehmem sinep, kasutage Dijoni, kellele karmim mekk, pintseldage aga liha julgelt Põltsamaa sinepiga. Head katsetamist!

Vaata, kuidas valmistada aromaatne ja pikalt hautatud veiserulaad:

Valmistamine
  • Laota lihalõigud lõikelauale ja raputa mõlemalt poolt üle meresoola ning värskelt purustatud pipraga. 
  • Määri liha ühelt poolt ühtlaselt kokku kreemja sinepiga.
  • Nüüd pane lihale - sinepisele poolele - peale peekoniribad ja raputa peale paprikapulbrit.
  • Edasi pane lihale ristipidi õhukesed sibulaviilud ja kolm hapukurgisektorit.
  • Keera liha rulli, alustades paksemast otsast.
  • Kinnita liharullid kolme kööginöörijupiga.
  • Pane haudepatta oliiviõli ja prae liharullid kenasti pruuniks. Tõsta kõrvale.
  • Nüüd pane samasse patta või ja jahu ning valmista roux ehk kastmepõhi.
  • Nüüd vala patta veisepuljong ning tõsta segu keema, kastet pidevalt vispeldades.
  • Nüüd alanda tuli kastruli all miinimumi ja pane patta tagasi liharullid. Vala juurde ka kõik lihamahlad. Hauta liha ja kastet vahel segades 1,5 tundi.
  • Liha hautamise ajal keda kartulid ja valmista kohvikoore ning võiga kena laar kreemjat kartulipüreed.
  • Hauta võis ja väheses veisepuljongis kapsad.
  • Hauta ilma lihata kastet 5 minutit maha, kaste pakseneb.
  • Serveeri pooleks lõigatud liharull kartulipüree, kapsa ja imelise kastmega.
  • Head isu!


Maitsed.ee