• 20 min
  • 3 portsjonit
  • Pastatoidud, Soolane
  • Keedetud, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Kreemine pappardelle pasta seente ja Prosciutto singiga
 Papardelle pastat
 Prosciutto sinki
 Kukeseeni
 Puravikke
 Šhitake seeni
 Oliiviõli
 Kohvikoort
 Musta pipart
 Meresoola
 Šarlottsibulaid
 Tüümianilehti
 Kanapuljongit
 Võid (82%)
Itaalia kokakunstist ei saa kuidagi mööda, nii ka sellel nädalal. Võtame ette järgmise pasta, mis saab kokku kiire 20 minutiga ning maitseb nagu pakutaks seda Rooma tippköögis.

Mõnus on selle roa juures see, et pastataldrikusse leiavad läbi panni tee kolme sorti seened ja loomulikult hea Prosciutto. Maitsete paradiisi aitab koos hoida hea või ja mõnus kreemine kaste. Proovige kindlasti järele!

Vaata, kuidas valmistada kreemist pappardelle pastat seente ja Prosciutto singiga:

Valmistamine
  • Alusta selles, et prae haudepotis oliiviõlis singiviilud krõbedaks, tõsta kõrvale köögipaberil nõrguma ja tahenema.
  • Nüüd prae ühe kihina samas potis kuldseks ja pruuniks suupärasteks tükkideks rebitud ja lõigatud seened.
  • Kui seened on kenasti pruuniks praetud lisa neile hakitud sibulad ja nopitud tüümianilehed.
  • Maitsesta seened soola ja pipraga ning lisa kanapuljong. Hauta seeni madalal tulel, kuni pool vedelikust on pannilt kadunud.
  • Nüüd pane ohtra soolaga maitsestatud suures veepajas keema pappardelle pasta.
  • Tõsta pasta keedupotist seente juurde mõni minut enne al dente pehmuse saavutamist - me valmistame pasta lõpuni koos seentega. 
  • Tõsta seente ja pasta juurde ka kruusitäis pasta keeduvett, see aitab kastet paksendada. Sega seened pastaga segi, purusta juurde pool krõbedast singist. Sega veel pastat.
  • Kui pasta on vamis, keera tuli peaaegu maha ning lisa koor. Sega 10 sekundit ja lisa pannile või. Keera tuli paja alt ära. 
  • Sega pasta pannil läbi ja serveeri.
  • Purusta taldrikus pastale veel sinki ja lisa mõned tüümianilehed.
  • Head isu!
Maitsed.ee