• 1t 30min
  • 4 portsjonit
  • Lihatoidud
  • Ahjus, Keedetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Kodumaise seakaela ahjupraad seenekastmega
0,5 kgSeakaela
 Kartuli-bataaditamp
1,5 kgKartulit
300 gBataati
2 slVõid
4 slHapukoort
 Laimi
 Seenekaste
2 slÕli
2 slVõid
1 slJahu
150 mlVahukoort
Kellel Eesti vabariigi aastapäevast ja vastlatest veel küllalt ei saanud ning ihu ikka head sealiha igatseb, siis pakume tänaseks õhtuks söögikorrana välja mõnusa seakaelast ahjuprae koos seentest kastmega. Head katsetamist!

Soovitame serveerida see ahjuroog värske salatiga. Selleks sega kahvliga läbi võrdses koguses õli ja sidrunimahla ning maitsesta soola, pipra ja balsamicoga. Saadud salatikaste vala oma lemmik salatirohelisele.

Valmistamine
Seakael
  • Maitsesta seakael soola ja pipraga ning pane porgandi ja sibula padjal ahjuvormis ahju. Ahju võiks eelsoojendada (200 C) ja siga võiks olla ahjus nii 65 minutit.
Kartuli-bataaditamp
  • Koori kartulid ja bataat.
  • Pane kartul keema. Kui kartul on poolpehme, lisa bataat.
  • Kui kõik on pehme, kergelt lagunev, vala suurem osa veest ära – jäta umbes 1,5 cm vett poti põhja.
  • Lisa potti 2 spl võid ja 4 spl hapukoort. Tambi läbi väikse kuumuse peal. Väga pudruks pole vaja teha.
  • Lisa maitseks soola-pipart ja pisut laimi (see tasakaalustab bataadi magusat maitset).
Seenekaste
  • Sega pannil kokku õli, või ja jahu. Kuumuta see läbi, et ei jääks jahu maitset.
  • Lisa pidevalt segades vähehaaval pannile supp.
  • Lisa vahukoor. Mida rohkem vahukoort paned, seda vedelam kaste tuleb.
Maitsed.ee