• 45 min
  • 5 portsjonit
  • Köögiviljatoidud, Soolane
  • Ahjus, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Iiripärane peekoni-kapsa pirukas
 Suurem kapsapea
 Peekonit või sinki
 Hakitud sibul
 Võid (82%)
 Jahu
 Vahukoort
350 mlPuljongit
 Meresoola
 Musta pipart
 Lehttaigent
Iirlased on pidanud meiega sarnaselt saama pikki aegu hakkama vähesega, seda eriti toidulauast rääkides. Väga vaese rahvana tuli panna imelise lauakatte saamiseks pea tööle ning ühe selle mõttekäigu viljadest pakumegi tänaseks õhtusöögiks.

Odav ja lihtne valmistada, on see kapsa ja peekoni hautis ka imelise maitsega, tervislik ja toitev. Veelgi tervislikumaks saaks selle roa, kui jahu- ja vahukoorekaste asendada lihtsalt puljongiga. Samas, midagi patust ja täitvat peaks ikka igas toidus olema. Siin siis või, koor ja jahukaste. Katsetage järele!

Vaata, kuidas valmistada Iiripärast peekoni-kapsa pirukat:

Valmistamine
  • Lõika kapsapea suupärasteks tükkideks ja pane soolatud veega keema.
  • Haki peeneks sibul ja pane võiga patta hauduma. Maitsesta soola ja pipraga. 
  • Nüüd lisa patta jahu ja sega kokku ühtlane mass, lisa varsti ka koor, puljong ning maitseks veel soola ning pipart.
  • Lisa nüüd patta suured singitükid ja kurnatud, keedetud kapsas.
  • Sega pajas kogu segu läbi ja vala ahjupotti.
  • Rulli ja lõika valmis ka lehttaigen ning kata sellega ahjupada. Tee augud katesse, et taigen pruunistuks ja valmiks.
  • Valmista pirukas 180 kraadi juures kuni see on pealt kuldne.
  • Head isu!


Maitsed.ee