• 25 min
  • 4 portsjonit
  • Linnulihatoidud, Soolane
  • Grill ja BBQ
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Chorizo vorsti ja kanafilee vardad
 Kanafileed
 Chorizo vorsti
 Meresoola
 Musta pipart
 Punast paprikat
 Punast sibulat
 Paprikapulbrit
 Veiniäädikat
 Oliiviõli
 Hakitud oreganot
Grilliaeg on selgelt käes ning enam ei ole mõtet sütel valmistatud liha söömist jätta vaid nädalavahetusse. Samas ei ole nädalapäevade õhtul aega tunde grilli taga kolistada. Nii siis, valime tänaseks õhtusöögik lihtsad ja kiiresti valmivad lihad.

Head ja õiget chorizot ehk Hispaaniapärast teravat toorvorsti on keeruline Eestis leida, kuid mõned kohalike tootjate vorstid pakuvad alternatiivi. Väga huvitav on võtta vorstid kasutusse üsna igava kanaliha maitsestamiseks. Katsetage järele!

NB! Lisandiks varrastele võib pakkuda näiteks lihtsat aedviljasalatit, tžatžiki kastet või nagu videos - riisi ja kressi-rukkola salatit sidruniga.

Vaata, kuidas valmistada sibula ja paprikaga Chorizo vorsti-kanafilee vardaid:

Valmistamine
  • Lõika vorstid sentimeetri paksusteks viiludeks, lõika kanafileed ka ühesuurusteks tükkideks. 
  • Marineeri mõlemad lihad kausis soola, pipra, äädika, oliiviõli ja ülejäänud maitseainetega.
  • Lõika suupärasteks tükkideks ka paprika ja sibul.
  • Pane vardad kokku nii, et iga kanalihatükk puutub kokku vähemalt ühe, ideaalis kahe vorstitükiga. Vorst maitsestab oma rasvaga ka kanaliha.
  • Grillli vardaid 8-10 minutit grillil neid aegajalt keerates.
  • Serveeri ja naudi.
  • Head isu!


Maitsed.ee