• 15 min
  • 1 portsjon
  • Soolane
  • Ahjus
  • Hommikusöök
Koostisained
 Ricotta-juustu ja tomatiga röstsaiad
 Rustikaalset saia või sepikut
 Ricotta juustu
 Kirsstomateid
 Küüslauku
 Tšillikauna
 Oliiviõli
 Värsket oreganot
 Meresoola
 Mozzarella
 Musta pipart
 Kuivatatud tomateid
 Veiniäädikat
Mis saaks olla parem kui röstitud juustu ja krõbedate tomatitega hommikuvõileib? Ainult vaid veel paremini valmistatud hommikuvõileib võib seda lüüa. Proovime Itaalia tippkoka ideede järele teha paremini.
Näiteks ... lihtsalt soovitus ... imelist rocotta juustu, eriti veel seetõttu, et tegemist on Eestis toodetud kraamiga, võiks minna küsima ja ostma uude Tallinna restorani Rae Meierei. Sealt saab ka mozzarellat. Täna lähed ja hommikul on hea kapist võtta.
Samas on tegu meile lapsepõlvest juba tuntud juustu ja tomati saiaga, mis ahjust läbi käinud. Siinse retsepti puhul läheme aga natukene kaugemale ja vahetame kõik kohaliku tooraine välja. Proovige järele!

Vaata, kuidas valmistada hommikus üks laar imelisi ricotta-juustu ja tomatiga röstsaiu:


Valmistamine
  • Lõika leivast/saiast/sepikust paksud viilud ja grilli need pannil triibuliseks.
  • Haki kokku küüslauk, oregano ja tšilli ning sega see segu ahjuplaadil kokku kirsstomatitega. Lisa ka soola ja oliiviõli. Küpseta tomatid ahjus pehmeks.
  • Sega kokku eraldi kausis kokku ka ricotta, mozarella ja must pipar.
  • Purusta uhmris pastaks ka päikesekuivad tomatid, sega massi ka natukene veiniäädikat.
  • Nüüd võta saiaviil, hõõru küüslauguga, pane peale oliiviõli. Seejärel tomatipastat, siis juustusegu, siis basiilikulehed ja tomatid. Nirista peale veel oliiviõli.
  • Head isu!


Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde