• 45 min
  • 4 portsjonit
  • Soolane
  • Hautatud/Aurutatud, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Erinevate ubade hautis
150 gKuivatatud punaseid ube
150 gValgeid ube
150 gPõldube
2 tkVäiksemat sibulat
3 tkKüüslauguküünt
3 tkPorgandit
4 tkvarsselleri vart
0,5 tkKapsast
3 tkLoorberilehte
2 lKöögiviljapuljongit
 Oliiviõli
 Väheke tšillit
 Meresoola
 Musta pipart
Igapäevane toiduvalik on enamasti meil sõluv sellest, mille järele isu tekkinud on või milline mõte on päevasest infotarbimisest pähe idanema pandud. Tänase ilma puhul, kus usutavasti veetsid paljud aega kelgumäel, suusarajal või nii sama õues toimetades, võiks sobida söögiks üks hautis.

Oad on aegadest ammustest olnud eestlaste toidulaual olulisel kohal, kuid väga harva antakse söögilaual neile keskne koht. Kolme oa hautis keskendub vaid kohalike ubade heale kvalieedile ning neist parima välja "hautamisele".

Valmistamine
  • Ubasid leotada eelnevalt 12 tundi külmas vees.
  • Köögiviljad lõigata väikesteks kuubikuteks.
  • Sibul, küüslauk ja porgand praadida potipõhjas, lisada puljong, kurnatud oad, loorberilehed ja varsseller.
  • Hautada kaane all kuni oad on peaaegu pehmed.
  • Lisada kapsas ja hautada kuni kapsas ja oad on täielikult valminud.
  • Maitsestada soola ja pipraga.
Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde