• 1t 0min
  • 8 portsjonit
  • Koogid
  • Ahjus, Muu
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Roosa täidisega, kohev ja magus vastlakukkel
1 tkMuna
 Taigen
900 gJahu
1 tlSoola
4 slSuhkrut
11 gKuivpärmi
250 gToasooja hapukoort
250 mlKäesooja vett
70 gSulatatud võid
 Täidis
200 gVahukoort
200 gTeralist kohupiima
4 slSuhkrut
1,5 slSidrunimahla
0,5 slVanillisuhkrut
 Peedipulbrit
 Mandlilaaste
Vastlakukkel, vähemalt kord aastas peab neid sööma. Lubame, et need maitsevad lausa taevalikult hästi!

Ega siin palju öelda polegi, neid tuleb lihtsalt ise järele proovida. Kuklite tegemine pole üldse keeruline, lihtsalt tundub pikk ja vaevaline protsess. Tegelikult möödub suurem osa ajast oodates kuni taigen kerkib.

Vastlakukkel, tegime selle erilisemaks roosa täidisega, mille saime peedipulbrit kasutades. Mingit maitset see ei anna, lihtsalt silmailu. Lisaks ei kasutanud me ainult vahukoort, vaid segasime seda kohupiimaga. Tulemus oli lihtsalt super!

NB! Vaata siit, kuidas valmistada kuklite tarbeks pärmitaigent!

Valmistamine
  • Sega omavahel taigna kuivained.
  • Lisa hapukoor, vesi ja või.
  • Sõtku kuni taigen tuleb käe küljest lahti
  • Lase kerkida tund aega, siis vajuta tainas maha ja lase veel umbes pool tundi kerkida.
  • Eelsoojenda pöördõhuga ahi 200c.
  • Vormi taignast kuklid ja pintselda need 1 lahtiklopitud munaga.
  • Pane veevannil 15-20 minutiks ahju.
  • Täidiseks vahusta vahukoor 2 spl suhkruga ja sega teises kausis kohupiim kokku 2 spl suhkruga.
  • Sega vahukoor ja kohupiim omavahel kokku ning lisa roosa värvi saamiseks peedipulber. Sega juurde sidrunimahl ja vanillisuhkur.
  • Võta kuklid ahjust välja, lõika mütsikesed pealt ära ning uurista veidi kukleid ja mütsikesi, et täidis ära mahuks. 
  • Pane kõigepealt kukli peale toormoosi ja seejärel vahukoore ning kohupiima segu.
  • Head isu!
Maitsed.ee