• 2t 0min
  • 12 portsjonit
  • Lihasupid
  • Hautatud/Aurutatud, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Hernesupp suitsuliha ja praesibulaga
1 kgSuitsuseajalgu
1 kgSuitsuribi
1 kgKuivatatud herneid
3 lAllikavett
3 tkKartuleid
3 tkPorgandeid
2 tkSibulat
200 gOdrakruupi
 Sinepit
 Tilli
 Peterselli
 Rohelist sibulat
 Meresoola
 Musta pipart
Vastlaid peetakse Eestis alati koos rohke toidu ning kombekohase liulaskmisega lumiselt künkalt. Üks põhilisi vastlatoite kuklite kõrval on kindlasti herne- või osasupp. Seda just suitsuliha ja kõige muu juurde kuuluvaga.
Valmistamine
  • Pane kruubid ja herned, kas koos või eraldi kaussi ning lase peale külm vesi, kaks-kolm sentimeetrit üle kruupide/herneste. Tee seda eelmisel õhtul.
  • Supiteo alustuseks pane suitsuliha erinevad tükid ja vesi suurde potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Koori vaht.
  • Kui leem on selge ja vahtu enam ei teki, lisa supile leotatud kruubid ja herned. Tõsta supp uuesti keema, alanda siis kuumust, kata pott kaanega ja lase tasasel tulel umbes tund aega keeda.
  • Haki või riivi sibul, porgand ja kartulid peeneks. 
  • Prae pannil kuldseks sibularibad ja lisa supile maitseks.
  • Lisa ka muud köögiviljad supipatta. Keeda suppi veel umbes pool tundi nii kaua, kui köögiviljad ja liha on ühtlaselt pehme.
  • Võta liha potist välja, eemalda kondid, lõika liha väiksemateks tükkideks ning lisa uuesti supile.
  • Maitsesta supp sinepi ja soolaga, lisa ka maitserohelised.
  • Head vastlapäeva ja head isu!
Maitsed.ee