• 20 min
  • 5 portsjonit
  • Hoidised
  • Hautatud/Aurutatud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Heledate peetidega marineeritud riisikad
1 kgErnevaid riisikaid
400 gHeledaid peete (noori juurikaid)
1 lAllikavett
 Küüslauku
 Peipsi sibulat
 Terapipart
 Meresoola
 Nelki
 Mett
 Loorberilehti
 Äädikat
 Tšillikaun
Seente marineerimise kõrgaeg on kätte jõudnud. Seened, mis kohe pannile või pirukasse ei mahu, tuleks keeta marinaadis ja purgistada. Selleks aga, et oleks huvitavaid maitseid võtta riiulilt, marineerime seeni veidrate retseptidega. Siin üks selline retsept riisikate purki tegemiseks!
Valmistamine
  • Puhasta riisikad metsamustusest ja kupata kaks korda rohkes vees läbi. Loputa korralikult ja tõsta nõrguma. 
  • Pane pajas keema allikavesi ja lõika sellesse kiljontiiniga õhukesed väikeste peetide viilakad. 
  • Lisa ka viilutatud küüslauk ja sibul. Sega ja keeda. Lisa ka terapiprad, meresool, nelk, loorberilehed, törts mett ja viilutatud tšillikaun. Sega kõik läbi. 
  • Kui tundub, et piisab võta pada tulelt ja lisa sellesse äädikas. Sega läbi. 
  • Nüüd tõsta patta marinaadi ka riisikad ja lase neil selles viisminutit seista. 
  • Kurna seened ja kogu tugevam marinaadi osa purkidesse, kata marinaadiga. 
  • Kaaneta ja kuumuta. 
  • Head nautimist!

Maitsed.ee