• 1t 0min
  • 6 portsjonit
  • Riisitoidud, Soolane
  • Ahjus, Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Lähis-Ida riisiroog Uzi (Oozy)
 Liha vastavalt eelistusele (kanakintse, veiseliha, seahakkliha jne.)
 Basmati riisi
 Oliiviõli
 Sibulat
 Piunast paprikat
 Rohelist paprikat
 Kollast paprikat
 Porgandit
 Meresoola
 Musta pipart
 Võid (82%)
 Peterselli
 Piiniaseemneid
 Mandleid
 Seitsme vürtsi segu
 Lehttaigent
Süüriast pärit külaliskokk Hassan toimetas eile restorani Kuldmokk köögis, pottidest tõusis auru ja kella 12 ning 15 vahel serveeriti huvilistele Lähis-Ida riisirooga nimega uzi või oozy.

Uzi või oozy puhul on tegemist Süürias, Jordaanias ja Palestiinas asuva Levanti piirkonna roaga, mida valmistatakse suuremate kogunemiste, pulmade ajal, aga ka ramadanil. Tegemist on lihtsa, kuid mõnusa roaga, kus juurviljad, liha ja riis valmistatakse ahjus lehttaignas.

Valmistamine
  • Haki kõik juurviljad ja liha suupäraseks.  
  • Kuumuta pannil õli ja prae selles liha, sibul ning paprikad, ka porgandid. Hauta kuni kogu segu on valmis. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile ka seitsme vürtsi segu (pulbristatud kaneel, must pipar, paprika, kardemon, koriander, köömned ja muskaatpähkel).
  • Teises pajas hauta riis nii, et see on veel kergelt al dente
  • Nüüd sega riis ja lihasegu kokku, lisa ka hakitud petersell ja pähklid.
  • Rulli lahti taigen ja vooderda sellega õliga määritus väiksem kauss. Tõsta riisi-lihasegu kaussi ning kata pealt taignaga.
  • Nüüd tõsta uzi-päts ahjuplaadile ja valmista 180-200 kraadises ahjus kuldseks. Võtab umbes pool tundi.
  • Enne söömist määri musta pipraga maitsestatud sulavõiga.
  • Serveeri koos salati ja jogurtikastmega.
  • Head isu!
Maitsed.ee