• 1t 0min
  • 6 portsjonit
  • Soolane
  • Keedetud, Marineeritud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Seakeel sinepise tillileemega
 Allikavett
 Suurem sibul
 Küüslauguküüni
 Sellerivarsi
 Suurem porgand
 Loorberilehti
 Meresoola
 Musta pipart
 Till(ivarred)
 Sidrunit
 Sinepiseemneid
Vabariigi aastapäev on just see aeg, kui tuua lauale kõik kapis peidus olev hea-parem ning rakendada kogu aastatega kogunenud gastronoomiakäsitöö selleks, et valmistada midagi äärmiselt võimast kogu perele hammustamiseks. Delikatessidest rääkides, tuleb kindlasti panna EV99 lauale ei midagi muud kui head seakeelt – kallerdisena, grillituna või mõnusate viiludena, heas kastmes. Proovime viimast!

Seakeel ei pruugi tunduda paljudele maitsevinge delikatess, kuid seda see tagasihoidlik rupski kindlasti on: 100% liha, millesse pideva töötamise tagajärjel kogunenud palju maitseid ja headust. Keetke rohkete aedviljade ja maitseainetega keeled pehmeks, marineerige kastmes ning pidulaua üks pärlitest ongi olemas.

Valmistamine
  • Puhasta ja pese seakeeled ning pane suuremasse patta rohke veega keema. Korja ära kogu vaht, kuni seda enam ei teki. Hauta keeli madalal temperatuuril.
  • Lisa nüüd patta ka porganditükid, sibulaviilud, küüslauguküüned, sellerivarred, loorberilehed, tillivarred, poolik sidrun. Maitsesta kõik soola ja pipraga ning lisa juurde ka paar supilusikat sinepiseemneid.
  • Keeda keeled pehmeks ning nõruta köögipaberil. 
  • Kurna pool liitrit keeduleent klaariks ja pane väiksemas pajas uuesti keema. 
  • Keeda kaste umbes poole võrra maha. Lisa nüüd kastmesse ka hakitud tilli ja supilusikas sinepiseemneid.
  • Viiluta keeled üsna õhukeselt ning tõsta tulelt tõstetud kastmesse marineeruma.
  • Serveeri keeled soojana, kastmes!
  • Head isu! Head EV99 aastapäeva!
Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde