• 30 min
  • 10 portsjonit
  • Soolane
  • Praetud
  • Lõuna, Õhtusöök
Koostisained
 Kanamaksa pasteet handsa ja mädarõikaga
500 gKanamaks
 Suurem sibul
 Paar küüslauguküünt
 Paar porganit
250 gVõid (82%)
 Oliivõli
 Valge greibi mahla
 Sidrunimahla
 Mädarõigast
 Handsat
 Meresoola
 Musta pipart
Vabariigi aastapäev on just see aeg, kui tuua lauale kõik kapis peidus olev hea-parem ning rakendada kogu aastatega kogunenud gastronoomiakäsitöö selleks, et valmistada midagi äärmiselt võimast kogu perele hammustamiseks. Pasteet kuulub igal juhul kohaliku gastronoomia põhituumikusse, olgugi, et pole kaugeltki meiekandi delikatess.

Kindel on aga see, et pasteedi valmistamine peaks kuuluma iga endast lugupidava inimese köögioskuste hulka. Seda kahel põhjusel: kuna pasteeti on vääääga lihtne vamistada ja teiseks, kuna see on niiii maitsev. Alustame!

Valmistamine
  • Prae kanamaksad oliiviõli ja võiga kuldseks. Lisa pisut handsat ja flambeeri/prae alkohol välja. Maitsest pisut ka soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära.
  • Prae võis ja õlis ka hakitud, riivitud porgand, sibul ja küüslauk pehmeks.
  • Lisa pannile tagasi maksad, prae natukene veel. Lisa pannile ka mädarõigast ja sidruni ning greibi mahlad. Sega kõik läbi ja lase pisut koos haududa.
  • Tõsta kogu pannisegu blenderisse ning purusta kreemjaks. Lisa ohtralt võid. Blenderda uuesti. 
  • Maitse ja maitsesta pasteet üle: lisa vastavalt soovile nii mädarõigast, soola, pipart, sidruni- ja gribimahla. Lisa ka handsat. Pasteet peab maitsma kergelt mõrudalt.
  • Tõsta pasteet väiksematesse anumatesse ja aseta jahedasse!
  • Head isu! Head EV99 aastapäeva!
Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde