• 20 min
  • 1 portsjon
  • Soolane
  • Hautatud/Aurutatud
  • Hommikusöök
Koostisained
 Eesti Parim Pudrumeister 2016 võidupuder: peekoni-juustupuder
50 gTäistera kaerahelbed
50 gPeekon
30 gParmesani või cheddari juust
150 mlVett
50 gPiima
20 gKõrvitsa- ja päevalilleseemned
1 tkMunavalge
 Ürdivõi
 Sool
 Pipar
 Kaunistamiseks roheline sibul
Eelmisel aastal võitis Eesti Parima Pudrumeistri tiitli Kristiina Štõkova oma peekoni-juustu pudruga. Tee järele ja maitse ise, kas oli väärt võitu!

Rahvusvahelise pudrupäeva, 10.oktoobri, tähistamiseks toimub Eestis kolmandat korda konkurss, kus selgitatakse välja Eesti Parim Pudrumeister 2017. Osaleda saavad sõltumata erialast ja vanusest kõik inimesed, kes armastavad kokata ja kes peavad lugu pudrust.

Konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual.

Eestlased tarbivad teraviljatooteid küll palju, kuid siiski toitumisspetsialistide arvates mitte piisavalt. Meie organismile on teravili äärmiselt oluline ning kindlasti vajaks menüüs teraviljatoitude osakaal suurendamist.

Valmistamine
  • Pane vesi ja piim keema, lisa ka näpuotsatäis soola. 
  • Kui vedelik keeb, lisa potti pudruhelbed ja seemned. 
  • Seejärel lõika juust viiludeks, jäta veidi alles ka peale riivimiseks. 
  • Tükelda peekon. Kui helbed on juba peaaegu kogu vedeliku sisse imanud, siis lisa vahustatud munavalge samal ajal koguaeg putru segades.
  • Kui puder on valmis, lisa ürdivõi, sega puder läbi ning seejärel suru juustuviilud pudru sisse ja tõsta pott kõrvale. 
  • Prae peekonitükid. Tõsta pann kõrvale ning aseta pott tagasi väikesele tulele (minimaalsele kuumusele). 
  • Sega sulanud juust. Lisa enamik peekonitükke pudrule ning natuke jäta ka kaunistamiseks (eriti head on sisse segada pehmemad ja kaunistamiseks veidi krõmpsuvamad tükid). 
  • Serveeri puder - tõsta kaussi, lisa riivitud juust, peale peekonitükid ning kõige peale tükeldatud roheline sibul.
  • Head isu!
Maitsed.ee
Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde