Koostisained

  • 20 min
  • 2 portsjonit
  • Soolane
  • Ahjus, Praetud
  • Hommikusöök
  Roheline shakshouka munaga
 Küüslauku
 Mugulsibulat
 Porrulauku
 Peedilehti
 Spinatilehti
 Šampinjonid
 Peterselli
 Kollaseid tomateid
 Kanamune
 Meresoola
 Musta pipart
Jätkame tervise lainel. Halastust ei ole, sest kogu pidudeajal sisse ahmitud liha ja rasv, alkohol tuleb nii füüsilislt kui vaimselt kehast välja "süüa". Pakume välja huvitava vahepalana vitamiinirikka hommikueine, mis sobib aga ka pealelõunaseks ampsuks.

Shakshouka on originaalis Põhja-Aafrika roog, mis valmistatakse tomatite ja ubadega ning millesse lüüakse tervikuna ahjus küpsemiseks keskele paar muna. Imeline roog, millest täna oleme teinud aga "rohelise" versiooni. Miks mitte ... proovige järele ...

Valmistamine

  • Haki peeneks küüslauk. Ribasta sibul ja lõika porrulaugust õhukesed rattad. Viiluta ka seened õhukeselt. 
  • Prae pannil oliiviõlis küüslauk, seejärel lisa sibul ja siis seened. Prae madalal temperatuuril seened kuldseks. Viimasena lisa ka porrulauk ja prae neid 2 minutit.
  • Nüüd lõika neljaks või kaheksaks kollased tomatid (olenevalt nende suurusest) ja lisa pannile. Prae läbi.
  • Nüüd lisa spinati- ja peedilehed. "Vildi" lehed imeliselt pehmeks. Lisa peaoga uusi lehti, kuni oled koguse ja konsistentsiga rahul.
  • Nüüd tee segusse kaks avaust ja löö neisse mõlemasse muna.
  • Pane pann ahju ja hauta, kuni munavalged on valmis, -kollased aga veel jooksvad.
  • Serveeri koos röstitud saiakääruga.
  • Enne söömist raputa toidule peale maitseaineid ja hakitud peterselli.
  • Head isu!
Maitsed.ee

Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde