Sarnaselt pilafiga on borš neid toite, mille päritolule pretendeerivad mitmed maad ja rahvad. Kuigi peamiselt Ukraina köögi pärisosaks peetud, keedavad seda suppi usinasti ka venelased, valgevenelased, leedulased ja rumeenlased. See siin on Eesti borš valmis kanapuljongist.

Boršiteo käekirju on sama palju kui keetjaid. Kokandussõnastikud kirjeldavad borši kui suppi, mille erinevate variatsioonide aluks on punapeet. Supi nime päritolu seda fakti siiski ei peegelda.

Ennevanasti kutsuti slaavi aladel boršiks keedust, mis valmistatud hoopistükkis putkest (борщевик vn karuputk). Olgu sellega, kuidas on, meie versioon valmib siiski peedist, porgandist, kartulist, hapukapsast, oliiviõlist ja pakitäiest Food Studio valmis keedetud kanapuljongist. Algab aga kõik hapukoorest, milleta ei kujuta borši ette ükski gurmaan. Head proovimist!

Maitsed.ee