TTÜ emeriitprofessor, toiduteadlane Raivo Vokk ütles Eesti Toiduliidu aastakonverentsil, et enamus toiduteemalisi trende tahavad toitu kullata ehk anda neile juurde veidraid lisaväärtusi, kuid selge suund on sellele, et me igapäevaselt sööksime seda toitu, mis teeb meid terveks.

"Toit ja toidu tootmine Eesti ning maailmas läheb aina selles suunas, et toota neid asju, mis hoiavad meie tervist, parandavad elamist," selgitas Vokk.

Emeriitprofessori eesmärk aastakonverentsil oli tutvustada kuulajatele 2016. aasta toiduvaldkonna trende. Siin siis valik Raivo Voki trendidest:

  1. Supistamine ehk siis püreestamine või smuutide tegemine
  2. Idandamine ehk seemntele lisandväärtuse andmine
  3. Rohkem tooteid vähema suhkruga: tuleb aga vaadata, mida magusainena kasutatakse neis toitudes
  4. Probiootikumide rünnak: Uuringud on näidanud, et probiootikumid ei ole vaid kõhule head, vaid väga head ka ajutööle ja depressiooni vastu võitlemisel
  5. Täispiim populariseerub: 5 aastaga on täispiima tarbimine kasvanud 5% (uuringud näitavad, et piimarasvad on kasulikud!)
  6. Kaunviljadele roheline tee - nii toidu kui põllukultuurina
  7. Punapeet on au sees: näiteks spotlaste eritoidud, mis sisaldavad peedimahla
  8. Rahustuvad suhted kolesterooliga
  9. Trendikas on jääkideta toidutootmine ja toidukasutamine
  10. Piim on uus spordijook
Maitsed.ee