Jääkuubikute valmistamiseks mõeldud restid sobivad ka paljuks muuks kui vaid vee tahkele kujule viimiseks. Põhiline eesmärk on tänu külmutamisele muuta elu ja tegevus köögis lihtsamaks, säilitada söögiteost üle jäänud toidukraami ning anda olemasolevatele toitudel uusi vorme, vahendab Awesomeinventions.com.

1. Valmista mõnusaid marjadega mahlajäätiseid

2. Blenderda ülejäänud juur- ja puuviljad ning säilita kuubikutana külmas.

3. Valmista koduseid pähklivõikomme: sulata šokolaad ja vala poolikuna resti, lisa lusikaga pähklivõid ja kata kõik veel šokolaadiga.

4. Külmuta pannkookide valmistamisest ülejäänud koogitainas.

5. Seekord ei külmuta me midagi, kasutame vaid jääkuubikuresti et valmistada ilusaid sushikuubikuid: Pane riisisegu restiaukudesse, lisa kala ja muu kraam ning koputa riis vormidest välja.

6. Haki peeneks erinevad ürdid ja pane jääkuubikuresti, lisa aukudesse ka oliiviõli. Külmuta.

7. Valmista imelisi maasikakomme: määri kuubikurest oliiviõliga, kalla sellesse vedelat šokolaadi ja surka sellesse maasikas. Ülejäänud šokolaad kalla restis maasikate otsa.

8. Külmuta vedel šokolaad kuubikuteks, et valmistada neist toasooja piimaga jahedat kakaod.

9. Külmuta kuubikurestis kuubikuteks kange kohv ja valmista neist toasooja piimaga imelisi jooke.

10. Külmuta allesjäänud vein kuubikuteks, et alati oleks kastmetesse või hautistesse veini panna.

11. Pasta valmistamiseks külmuta pestod kuubikuteks

12. Külmuta hilisemaks kasutuseks kanapuljongit.


13. Valmista peo tarbeks imelisi - alkoholiga või alkoholivabu - tarretisešotte.

14. Valmista huvitavaid minijuustukooke, juustukoogikomme pigem.

15. Järjekordne lahendus pastale: külmuta alles või üle jäänud tomatipasta ja muud kastmed jääkuubikuteks ning kasuta kui jälle isu hea pasta järele tekib.

16. Valmista ja külmuta kuubikurestis küpsisetaigen - iga kuubik on üks küpsis.

Maitsed.ee