Laupäeval avatakse Laulasmaa SPA hoovis taas Eesti grillihooaeg, kui toimub kalaroogade valmistamise võistlus-show Eesti BBQ tippmeeskondade osavõtul ehk "Küpsekala 2018". Üritus on kõigile avatud, imelist kala jätkub kõigile.

Grillivõistlus "Küpsekala 2018" ei ole aga niisama tavaline võistlus, tegemist on Eesti BBQ Assotsiatsiooni hooaja avasündmusega. Võistlusel osaleb 7 meeskonda, kes küpsetavad kolm kalarooga - eelroog, supp, pearoog - ekstreemsetes tingimustes ehk külmas ja ilma elektrita.

Küpsekala2017 Laulasmaal
Foto: Ilmar Saabas

Kalavõistluse eelvooruks tuleb valmistada Eestimaist paaliat Leoki Kalalt, peavooruks aga klaarsäga M.V.Woolilt. Kalade terviklikuks kasutuseks, tehakse ülejäänust aga võistluses samuti arvesse minevat suppi.

"Võistlevad meil ka seekord Eesti BBQ tipud ja peakokad nagu Rain Käärst, Allan Kuning, Tarvo Kullama, Jorma Riivald ja teised. Pealtvaatajale on üritus tasuta, maitsta saab võistlustules olevaid kalaroogasid," esitab kõigile kutse ürituse peakorraldaja Rene Kiis.

Grillivõistluse esimesed tööd, kalaroad, valmivad homme ehk laupäeval kell 12. Võistluse autasustamine toimub kell 19.00 Laulasmaa SPAs.

Küpsekala2017 Laulasmaal
Foto: Ilmar Saabas
Küpsekala2017 Laulasmaal
Foto: Ilmar Saabas
Küpsekala2017 Laulasmaal
Foto: Ilmar Saabas
Küpsekala2017 Laulasmaal
Foto: Ilmar Saabas
Maitsed.ee