Nädala keskel kuulutati välja Eesti aasta parim toiduaine, milleks 2018. aastal sai M.V. Wooli toodetav külmsuitsu klaarsäga lõigud õlis. Tootjafirma müügidirektor Indrek Rajangu ütles Maitsed.ee-le, et võit tuli kui välk selgest taevast.

Hollandi kalakasvatusest pärineva angersäga ja vundu ristamisel aretatud klaarsäga toodi esmakordselt Eestisse 2016. aastal. Ülisuurt populaarsust ei ole müügidirektori sõnul see kala veel näinud, kuid lootis, et antud tiitel seda parandab.

"Nüüd tuleb panna tootmisliinid kõik täiega käima, et inimesed hea kala ikka kätte saaksid. Müüme hetkel klaarsäga ka fileena lõhe kõrval, loodame anda sellega punasele kalale alternatiivi," mainis Rajangu.

Eesti parima toiduaine tiitel annab võimaluse seda märgina oma tootel aegade lõpuni ära märkida.

Maitsed.ee