Kohv on kohvipuu seemneist ehk kohviubadest valmistatud virgutava toimega aromaatne jook. Legendi järgi avastas kohvi värskendava jõu Etioopia kitsekarjus, kes märkas, et tema kitsekari muutus kohvipuult toitu napsates väga reipaks.

Etioopiast liikus kohv edasi Türki, kus ube esmakordselt ka tules röstiti. Euroopasse jõudis kohv 17. sajandil, Eestisse 17. sajandi teisel poolel. Ameeriklased aga said kohvi maitsta 18. sajandil, vahendab Prike.ee.

Espresso kui uuendus kohvivalmistamisviisis, sai alguse 1822. aastal, kui Pariisis leiutati espressomasin. Itaallased täiustasid prantslaste väljamõeldist ning hakkasid espresso­masinat esimesena tootma. Tänapäeval on kohvitootmisest saanud hiigelsuur tööstusharu, mis kasutab rohkem kui 20 miljoni inimese tööjõudu. Käibe poolest jääb see alla vaid naftatööstusele.

Maitsed.ee